Expertsessies

De do’s and don’ts in de praktijk
Na het plenaire deel van de dag kunt u een expertsessie van uw keuze bezoeken.

Expertsessies

1. Controle van werknemers (van camera’s tot social media)


Mag ik in kaart brengen of werknemers productief zijn? En als een werknemer ziek is, mag ik zijn email dan lezen, om er voor te zorgen dat het werk doorgaat?

In deze sessie gaan we in op de controle van werknemers. Er zijn verschillende vormen van controle, zoals digitale controle in email of op social media, maar ook de inzet van ‘mystery guests’ of een kluisjescontrole valt hieronder.
Wij bespreken de do and dont’s.

Expertsessies

2. Het (digitale) verzuimdossier: wat mag en wat niet?

In 2016 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de regels over de verwerking van persoonsgegevens van zieke medewerkers aangescherpt. Er zijn regels opgesteld voor wat je wel en niet mag vragen aan een zieke werknemer. En welke gegevens je wel en niet mag verwerken. Het komt erop neer dat je als werkgever nog maar weinig mag vragen. Werkgevers en arbodienstverleners die gegevens niet op de juiste manier verwerken, riskeren hoge boetes die kunnen oplopen tot maar liefst € 820.000,00.

Een HRM’er die de regels kent, kan de organisatie dus geld besparen. We laten u duidelijk zien wat de stand van zaken is, wat u wel en juist niet moet doen.

Expertsessies

3. De Functionaris voor de gegevensbescherming


In deze sessie gaan we in op de taken en bevoegdheden van de Functionaris voor de gegevensbescherming.

-Wat doet de functionaris en wat is zijn meerwaarde?
-Wanneer is de instelling van een functionaris eigenlijk verplicht?

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.